Toeristiche Tips

Grosseto

Een interessante stad omringd door stadsmuren uit de 16° eeuw. Met historische monumenten, waaronder de Dom, waar vele kunstwerken bewaard zijn met o.a. la Madonna delle Grazie di Matteo di Giovanni en twee glas in lood ramen uit de renaissace, het klooster S. Francesco (XIII eeuw) en het archeologisch e kunst museum van de Maremma.

www.comune.grosseto.it

Portale del Turismo in Maremma Toscana

Meer ....

Grosseto - Parco Naturale della Maremma

Aan de kust dichtbij Grosseto ligt het natuurpark van de maremma ook wel "PARCO DELL'UCCELLINA" genoemd .
Het park strekt zich uit over 10.000 hectaren met een prachtig "wild“ strand, de ruines van een kasteel en een klooster . Er leven heel veel soorten planten en dieren en er zijn vele routes om het park te bezoeken en om een dat in kontakt met de natuur te zijn.
Heel interessant zijn ook de antieke ceremonies van het merken van het vee "la marca" op 1 mei en op 15 augustus de "Rodeo dei Butter".

    (heel dicht bij onze boerderij)

    www.parco-maremma.it 

                                  Meer ....

Castiglione della pescaia

Mooi middeleeuws dorp en een van de drukste badplaatsen van de Maremma kust, met een prachtig strand schoon water en een bos dat zich uitstrekt tot Marina di Grosseto.

(Ongeveer 20 km van onze boerderij) 

www.comune.castiglionedellapescaia.gr.it

Meer ....

Vetulonia

Een bekende etruskische plaats, met nog een middeleeuwse kern en resten van de stad muur. De necropoli nemen een belangrijke positie in het dorp in en zijn met name de oudste graven zeker een bezoek waard .(VII eeuw v.c.) 

(ongeveer 20 km van onze boerderij)
www.castiglionepescaia.it/vetulonia-e-il-suo-museo/

Meer ....

Scansano

Een middeleeuws stadje ook wel het dorp van de frisse lucht genoemd. In het verleden verhuisden zowel de politie het rechtsgebouw en zelfs de gevangen in de zomermaanden van Grosseto naar Scansano.
Scansano met een rijke geschiedenis en interessante gebouwen is ook heel erg bekend om haar goed rode wijn DOC "Morellino di Scansano“.

(op 35 km van de boerderij)

                                    www.comune.scansano.gr.it

Meer ....

Gavorrano

Middeleeuws dorp in een prachtige omgeving , eens een belangrijk mijn gebied voor het winnen van pyriet. Tegenwoordig ving je daar het Mineraal naturalistisch park van Gavorrano, waar het mogelijk is een rondleiding in het musem te krijgen.
(op 35 km van de boerderij

www.comune.gavorrano.gr.it
www.parcominerario.it

Meer .... Parco Minerario
Meer .... Gavorrano

Orbetello

Kleine stad dat dmv een kunstmatige dijk verbonden is met het "Argentario". In deze stad vinden we nog resten van de stadsmuur uit de 18 eeuw. De moeite waard zijn de dom en de resten van de uit de 1° eeuw voor cristus geheel opgegraven « Villa van de 7 ramen « 

(op 40 km van de boerderij)

www.comune.orbetello.gr.it

Meer ....

Monte argentario

Een uitstekende rots , 635 meter hoog ,is nog een betoverend stukje van de middelandse zee. Langs wegen met prachtig uitzicht vinden we schildersachtige dorpjes en de belangrijke badplaatsen als Port e Ercole e Porto Santo Stefano.
Heel interessant is ook het eiland Giannutri een privè terrein maar ideaal voor duikers.
Ook het eiland Giglio , een heuvelachtig eiland met een prachtig strand en uitstekende wijn gebieden is de moeite waard.

(op 45 km van de boerderij)
www.comunemonteargentario.it
Monte Argentario

Meer ....

Follonica

Nu een bekende badplaats maar eens een industriecentrum. De moeite waard is de kerk "San Leopoldo” ook wel de gietijzeren kerk genoemd. Het eerste voorbeeld van gebruik van ander materieel (gietijzer en steen).
Het karnaval is een echte strijd tussen de 7 wijken van Follonica om wie de mooiste wagen bouwt.

(op 45 km van de boerderij)
www.comune.follonica.gr.it

Meer ....

Massa Marittima

Ook wel het juweel van de middeleeuwen genoemd ligt op een heuvel van 380 m hoogte. Bekend tot de eind jaren om haar koper en zilver mijnen.
Een heel mooi centrum met de Dom toegewijd aan de heilige Cerbone met een mooi gemeentehuis en in het hoge gedeelte van de stad de kerk S. Agostino en het fort met de klokken toren.

(op 45 km van de boerderij)
www.comune.massamarittima.gr.it

Meer ....

Saturnia

In de hele wereld bekend om haar zwaveltermen met het water van 37° C, heel erg goed voor je huid en voor vele ziektes.
Oude stad waar het eerste teken van leven dateert van de VIII eeuw v. C. Met vele legendes over het water en zijn mysterieuze kracht.

(op 50 km van de boerderij)
www.termedisaturnia.it

Meer ....

Lago di Burano -  oasi del WWF

Deze oase is het eerste door het wereld natuurfonds beschermde gebied geweest. Het meer van Burano is eigenlijk een kunst vijver verbonden met de zee door een gedeeltelijk kunstmatig aangelegd kanaal. 
De oase strekt zich uit over 400 hectares en is rijk aan planten en dieren en er zijn vele mooie routes met schuilhutten en torens om geheel in de natuur op te gaan.

(op 50 km van de boerderij)

Lago di Burano - Oasi del WWF

Percorsi Mountain Bike / Canoe

Facebook

Google Analytics

Google Analytics is een service die op onze website wordt gebruikt en die verkeer bijhoudt, rapporteert en meet hoe gebruikers omgaan met onze website-inhoud om deze te verbeteren en betere diensten te bieden.

Facebook

Op onze website kunt u de inhoud ervan leuk vinden of delen op het sociale netwerk van Facebook. Door het te activeren en te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid van Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/